Installatie

Onderhoudsvoorschrift

Waarschuwing vooraf:
Nooit leidingwerk en andere metalen slijpen in dezelfde ruimte als waar de wastafel zich bevindt. De hete metaaldeeltjes komen gegarandeerd op de wastafel terecht en zullen onvermijdelijk inbranden in het oppervlak van de wastafels.

De wastafels van M2M Solids zijn eenvoudig schoon te houden. Doordat solid surface een homogeen materiaal is en dus geen poriën heeft, kan vuil niet in het materiaal trekken. Er kan wel vuil op blijven staan. Mocht dit het geval zijn, dan adviseren wij u onderstaande voorschriften in acht te nemen.

Normale vervuiling

Normale vervuiling

Het dagelijks reinigen van solid surface oppervlakken doet u met een mild, niet-schurend schoonmaakmiddel en een niet schurende spons. Wij adviseren de Glitzi van Vileda, te gebruiken voor alle oppervlakken.

Desinfectiemiddel

Desinfectiemiddel

Doordat solid surface geen poriën heeft, is het materiaal zeer hygiënisch en voelen bacteriën zich niet thuis op het oppervlak van de wastafel. Het gebruik van desinfectie-middelen (zoals chloor) op een M2M Solids is dan ook niet nodig, wat ook het milieu ten goede komt. Is het gebruik van desinfectie-middelen onvermijdelijk, dan adviseren wij, het desinfectie-middel slechts een korte tijd op het oppervlak te laten inwerken (geen doordrenkte doeken e.d. op het oppervlak laten liggen).

Kalkaanslag

Kalkaanslag

Kalkaanslag verwijdert u met behulp van met water verdund azijn of een antikalkmiddel.

Lichte gebruikssporen

Lichte gebruikssporen

Lichte gebruikssporen in het matte oppervlak van de wastafels kunt u verwijderen door het licht opschuren van het betreffende oppervlak met schuurpapier P400. Belangrijk hierbij is om geen druk uit te oefenen om ruim om de beschadiging heen te werken. Doet u dit niet dan kan er een verdieping in het oppervlak ontstaan welke niet meer te herstellen is. Enkel doen indien u ervaring met oppervlaktebehandeling heeft, bij twijfel contact opnemen met M2M Solids.

Zware gebruikssporen / diepe krassen

Zware gebruikssporen / diepe krassen

In tegenstelling tot veel andere materialen biedt solid surface het voordeel dat het oppervlak zich weer als nieuw laat herstellen. Ook reparaties kunnen vrijwel onzichtbaar opgelost worden. Neem in deze gevallen contact op met M2M Solids.

Hardnekkige vlekken (bij wastafels met een matte uitstraling)

Hardnekkige vlekken (bij wastafels met een matte uitstraling)

Hardnekkige vlekken (b.v. koffie, thee, haarverf, etc.) verwijdert u met de schuurzijde van een schuurspons (de groene zijde van het wel bekende geel-groene sponsje). Spons nat maken (schoonmaakmiddel is niet nodig) en roterende bewegingen ruim over de vlek maken zonder druk uit te oefenen tot de vlek weg is. Deze methode is tevens geschikt om tijdens de periodieke schoonmaak de volledige wastafel mee schoon te maken. Wij adviseren de Glitzi STRONG van Vileda, enkel te gebruiken op wastafels met een matte uitstraling, niet geschikt voor andere oppervlakken in de badkamer i.v.m. krasvorming. U hoeft niet bang te zijn de schuurspons op de wastafel te gebruiken, deze hebben doordat de wastafels al mat zijn geen invloed op het oppervlak.

Advies voor behoud van het oppervlak

Probeer altijd het gebruik van scherpe voorwerpen op de wastafels te vermijden. Tevens is het af te raden hete voorwerpen, zoals bv. een net gebruikte föhn of hete stijltang direct op de wastafel te leggen. Het vallen van (glazen) flesjes op de wastafels is normaliter geen probleem, mocht er toch schade door ontstaan zijn, dan is deze in de meeste gevallen onzichtbaar te verhelpen. Neem in dat geval contact op met ons.

Met het juiste onderhoud gaat een M2M Solids wastafel een leven lang mee, wij wensen u veel plezier met uw wastafel.

Wij leveren maatwerk wastafels voor zowel kleine als grote projecten aan zakelijke klanten.

M2M Solids levert o.a. aan hotels, ziekenhuizen, sanitairwinkels en bouwprojecten.

 • Expert in het fabriceren van wastafels
  Expert in het fabriceren van wastafels
 • Biedt mogelijkheden tot een custom ontwerp
  Biedt mogelijkheden tot een custom ontwerp
 • Ervaren team van vakmensen en gespecialiseerde machines
  Ervaren team van vakmensen en gespecialiseerde machines
 • Maatwerk produceren tegen scherpe prijzen en korte levertijden
  Maatwerk produceren tegen scherpe prijzen en korte levertijden
 • Duurzame oplossingen
  Duurzame oplossingen